Gostovanje udruge ‘Jak kao Jakov’ i promocija serije slikovnica ‘Budi jak kao Jakov’ u GK Brodarica u Splitu

Pogled iz dječjeg kuta…

“3.c je gostovao u GK Brodarica u promociji serije terapijskih slikovnica Budi jak kao Jakov. U knjižnici Brodarica, 25. travnja 2017. godine, bili smo gosti promocije serije terapijskih slikovnica Budi jak kao Jakov. Svojim glumačkim umijećem doprinijeli smo druženju od iznimne vrijednosti i kvalitete. Promociji su nazočile urednica slikovnica i predsjednica udruge Jak kao Jakov, Ivančica Rubido, autorica teksta Natali Šarić, likovni terapeut Danijela Cikatić-Javočić, naša učiteljica Meri Stipinović i knjižničarka Vesna Jukić Oštrek. Iako ilustratorica Martina Vizec nije bila nazočna, uživali smo u njezinim ilustracijama.

Doživljaju večeri pridonijela je i brojna publika na koju su poseban dojam ostavili naši komentari na Jakovljeve slikovnice. Mama Ivančica Rubido nam je zahvalila na trudu i kreativnosti te u ime Udruge podijelila Zahvalnice, uz napomenu da smo zaslužni što je ovo jedna od ljepših promocija kojoj je nazočila. Danijela Cikatić-Javočić je naglasila da je ideja za realizaciju ovih slikovnica nastala u kreativnom trokutu između mame Ivančice Rubido, dječje spisateljice Natali Šarić i ilustratorice Martine Vizec te da je riječ o slikovnicama koje su napisane iz pozicije dječaka Jakova koji više nije među nama, ali koji svakomu postaje blizak i drag. Promociju je vodila knjižničarka Vesna Jukić Oštrek, koja nam je svojim kormilarskim darom omogućila da razumijemo koliko je naš doprinos značajan. Natali Šarić je pohvalila naše glumačke sposobnosti i zahvalila učiteljici na trudu i uloženom vremenu, bez čega ova promocija ne bi odisala tolikom vedrinom. Ne moraš biti izvan žica da bi bio kao ptica, poruka je koju smo ponijeli s ovog plemenitog druženja. Kupnjom slikovnica i mi smo donirali Udugu i tako pomogli djeci koja su bolesna, pridružite nam se i vi!”

Učenici 3. c s učiteljicom Meri Stipinović

………………..

Učenički komentari nakon čitanja slikovnice:

Svidjele su mi se slikovnice zato što su zanimljive, pomalo vesele, pomalo tužne. Slikovnice su vrlo poučne i poučavaju nas o Jakovljevoj hrabrosti, i kako od života ne treba odustati, ma kako god teško bilo.Također smo mogli naučiti da je najvažnije ono što je u ljudskoj duši i srcu.

Ante Petričević

  1. c OŠ Skalice

Priče su mi se svidjele, jer su vrlo poučne, zato što daju veselje tužnoj djeci i djeci koja su u bolnici. Jakov je bio jako hrabar dječak i bolnicu je pretvorio u igraonicu. Ja mislim da su mi to najbolje slikovnice koje sam ikad pročitao.

Adriano Hristov

  1. c OŠ Skalice

Meni su se slikovnice jako svidjele,  jer je Jakovova soba u bolnici postala igraonica. Svaka soba dobila je broj i svaki dan je maštao sa svojim plišancima. Slikovnice su bile dosta tužne,a najviše zadnja. Treba prihvatiti život kakav je, iako to bude bolest ili na kraju smrt.

Laura Dukić

  1. c OŠ Skalice

Meni se priče sviđaju, zato što govore kako je Jakov bio jak uza sve što ga je boljelo. Likovi su bili plišanci koji su sa Jakovom bolničke sobe pretvarali u igraonice. Te priče ohrabljivaju odrasle i djecu da budu jaki kao dječak Jakov.

Marta Milošić

  1. c OŠ Skalice

Slikovnice koje sam pročitala su mi se svidjele. Zato što su mi bile lijepe slike. Imale su mnogo detalja. Naslovi mi se nisu svidjeli zato što su bili čudni i teški za izgovoriti. Zbog toga nisam razumjela što su time htjeli reći. Tema priča mi je bila tužna, ali na način koji je gledao Jakov mi je bila vesela. Najdraža priča mi je bila Krečekeš, jer me je upoznala sa situacijom. Jako sam začuđena što je Jakov svoju bolest na taj način primio. Ja bih u njegovoj situaciji paničarila, plakala… Sve u svemu priče su mi se svidjele.

 Tonka Bilonić

  1. c OŠ Skalice

Slikovnice su mi se svidjele, jer su smiješne, ali i pomalo tužne. Njegove plisane igračke imale su čudna imena. Dječak Jakov je bio maštovit. Njegove slikovnice ohrabruju djecu koja su bolesna. Ovakve slikovnice nisam jos nikada vidjela.

Ivana Šarić

  1. c OŠ Skalice

Meni su se slikovnice jako svidjele, jer je Jakov bio sretan iako je bio bolestan. Svidjelo mi se i to što su mu njegove plišane igračke stalno pomagale. Samo mi se osma slikovnica nije svidjela, jer je u osmoj slikovnici dječak  Jakov umro. To mi je tužno, ali ovo su bile najbolje slikovnice koje sam pročitala.

Lara Matutinović

  1. c OŠ Skalice

Ove slikovnice su mi se svidjele jer govore o hrabrosti i borbi dječaka Jakova koji je bolovao od leukemije. Također mi se svidjelo što su glavni likovi Jakovljevi plišanci iz mašte i što su oni ti koji su mu pomagali u borbi protiv te bolesti. Slikovnice su šaljive, hrabre i potiču svu djecu koja prolaze sve isto što je prošao i Jakov. Ono što mi se na kraju nije dopalo je to što je Jakov umro.

Roko Mašković

  1. c OŠ Skalice
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s